Senaste nytt - Juridik

Sveriges Rikes Lag som app

Juridik, 2014-08-21

Norstedts Juridik har givit ut Sveriges Rikes lag i över 150 år. Nu lanseras lagboken som app. En app för alla mobila enheter, enkel att använda och med samma innehåll som den tryckta boken. Dessutom uppdaterad med nya och ändrade författningar per den 1 maj 2014. Läs mer »

Läromedelsappen Agora revolutionerar kurslitteraturmarknaden

Juridik, 2014-08-15

Som första bokförlag i Sverige lanserar Norstedts Juridik, en del av Wolters Kluwer, en läromedelsapp för högskolestudenter. Appen vänder sig främst till juriststudenter och har fokus på interaktiv inlärning. Läs mer »

Ny bok om hur du hanterar risken för mutor i verksamheten

Juridik, 2014-06-19

I boken Risk för mutor redogörs för de straffbestämmelser som gäller och hur den offentliga sektorn bör förhålla sig till näringslivskoden för att skapa transparens. Läs mer »

Drottningen mottar boken Barnrätt på internationell barnrättskonferens

Juridik, 2014-05-26

Den 16-18 maj hölls en internationell konferens om barns rättigheter vid Stockholms universitet med anledning av att det i år är 25 år sedan Barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling. Konferensen samlade omkring 140 av de främsta experterna på barns rättigheter från hela världen. Läs mer »

Vi deltog på Stockholm Philanthropy Symposium 2014

Juridik, 2014-05-26

Ansvarstagande och hållbarhetsfrågor är allt oftare på agendan och intresset för filantropi växer. Det kunde man se när vi deltog på Stockholm Philantropy Symposium 2014 på Moderna muséet den 21 maj - ett internationellt symposium med ett svenskt fokus på filantropi. Läs mer »

Boken Konstjuridik sätter konstnärens villkor i fokus

Juridik, 2014-05-14

Nu är den här – den första juridiska handboken på svenska som har konstnären och konstvärlden i fokus och som också ger juristen en ökad insikt om konstnärernas verklighet. Bokens författare är Katarina Renman Claesson, forskare i upphovsrätt och Christina Wainikka, doktor i immaterialrätt. Läs mer »

Bokrelease på Konstakademien

Juridik, 2014-05-14

I måndags kväll presenterade författarna Katarina Renman Claesson och Christina Wainikka sin nyutkomna bok Konstjuridik – med fokus på konstnären. Läs mer »

Om konstjuridik i vårens Främst böcker

Juridik, 2014-05-14

Katarina Renman Claesson och Christina Wainikka har skrivit en helt ny juridisk handbok där konstnären och konstvärlden är i fokus. Läs mer »

Bättre avtal för handels- och kommanditbolag

Juridik, 2014-03-27

Bra delägar- och samarbetsavtal är viktigt för alla företag med fler personer än en som ägare. Och extra viktigt är det naturligtvis i handelsbolag, där delägarna har solidariskt ansvar och tar en personlig risk. Därför har vi nu tagit fram en ny modul för handels- och kommanditbolagsavtal i vårt avtalsverktyg Crito. Vi har fått en pratstund med författaren, advokat Jonas Näsman på Sandart & Partners. Läs mer »

Vi ska hitta nya sätt att stödja våra användare

Juridik, 2014-03-27

Norstedts Juridik har vuxit med digitaliseringen, mycket i kraft av tyngden i vårt innehållsutbud. Men framöver kommer vi främst att fokusera på att skapa nya smarta funktioner och verktyg som gör våra kunders arbete enklare. Vi har talat med vår nye affärsutvecklingschef Petter Envall om hur han ser på framtiden för Norstedts Juridiks erbjudande till jurister. Läs mer »

Ny byrå med unik inriktning väljer Norstedts Juridik

Juridik, 2014-03-27

I början av året påbörjade advokatbyrån Advokaterna Gustafsson, Arnbom & Hedberg sin verksamhet. En ny stockholmsbyrå med en mycket speciell inriktning. Man erbjuder nämligen sina tjänster specifikt till kommuner och andra aktörer inom den offentliga sektorn. – Såvitt vi vet är vi den enda advokatbyrån med den här specialiseringen, säger advokat Christian Arnbom, en av byråns ägare. Läs mer »

Ny handbok för dig som jobbar med asylsökande barn

Juridik, 2014-03-10

Barn är särskilt utsatta i en asylprocess. Hur ska deras rättigheter synliggöras och tas tillvara? Genom rättshandboken ”Barnrättsperspektivet i asylprocessen” har Håkan Sandesjö skapat en källa till information för alla de som har ansvar för asylsökande barn eller på andra sätt är engagerade i deras situation. Läs mer »

Förlagsfest med författarutmärkelser

Juridik, 2014-02-07

Onsdagskvällen förgylldes av en fantastisk atmosfär då Norstedts Juridik bjöd landets främsta juristförfattare på fest i Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen i Stockholm. Läs mer »

Om molntjänster i höstens Främst böcker

Juridik, 2013-11-13

Författarna till den nya boken Molntjänster menar att molntjänster är ett samhällsfenomen lika omvälvande som elektriciteten var för 100 år sedan. Läs mer »

I Schiratzkis nya bok sätts föräldraansvaret i fokus

Juridik, 2013-11-13

Svensk barnrätt sönderfaller i en offentligrättslig och i en civil- samt straffrättslig del. För att göra det omfattande rättsområdet så överskådligt som möjligt sätter nu Johanna Schiratzki föräldraansvaret i fokus i boken ”Föräldraansvar i välfärdsrätten”. Läs mer »

Ny handbok för dig som jobbar med asylsökande barn

Juridik, 2013-11-13

Barn är särskilt utsatta i en asylprocess. Hur ska deras rättigheter synliggöras och tas tillvara? Genom rättshandboken ”Barnrättsperspektivet i asylprocessen” har Håkan Sandesjö skapat en källa till information för alla de som har ansvar för asylsökande barn eller på andra sätt är engagerade i deras situation. Läs mer »

Mina tjänster

Du är inte inloggad

 E-shop

Handla enkelt och snabbt i vår e-shop. Sök t.ex på titel eller ISBN för att snabbt hitta rätt produkt.

 Kontakt

Vår kundservice hjälper dig med beställningar, abonnemang, behörighet, returer och mycket annat.

kundservice@nj.se

08 - 598 191 90