Senaste nytt - Juridik

Bättre avtal för handels- och kommanditbolag

Juridik, 2014-03-27

Bra delägar- och samarbetsavtal är viktigt för alla företag med fler personer än en som ägare. Och extra viktigt är det naturligtvis i handelsbolag, där delägarna har solidariskt ansvar och tar en personlig risk. Därför har vi nu tagit fram en ny modul för handels- och kommanditbolagsavtal i vårt avtalsverktyg Crito. Vi har fått en pratstund med författaren, advokat Jonas Näsman på Sandart & Partners. Läs mer »

Vi ska hitta nya sätt att stödja våra användare

Juridik, 2014-03-27

Norstedts Juridik har vuxit med digitaliseringen, mycket i kraft av tyngden i vårt innehållsutbud. Men framöver kommer vi främst att fokusera på att skapa nya smarta funktioner och verktyg som gör våra kunders arbete enklare. Vi har talat med vår nye affärsutvecklingschef Petter Envall om hur han ser på framtiden för Norstedts Juridiks erbjudande till jurister. Läs mer »

Ny byrå med unik inriktning väljer Norstedts Juridik

Juridik, 2014-03-27

I början av året påbörjade advokatbyrån Advokaterna Gustafsson, Arnbom & Hedberg sin verksamhet. En ny stockholmsbyrå med en mycket speciell inriktning. Man erbjuder nämligen sina tjänster specifikt till kommuner och andra aktörer inom den offentliga sektorn. – Såvitt vi vet är vi den enda advokatbyrån med den här specialiseringen, säger advokat Christian Arnbom, en av byråns ägare. Läs mer »

Ny handbok för dig som jobbar med asylsökande barn

Juridik, 2014-03-10

Barn är särskilt utsatta i en asylprocess. Hur ska deras rättigheter synliggöras och tas tillvara? Genom rättshandboken ”Barnrättsperspektivet i asylprocessen” har Håkan Sandesjö skapat en källa till information för alla de som har ansvar för asylsökande barn eller på andra sätt är engagerade i deras situation. Läs mer »

Förlagsfest med författarutmärkelser

Juridik, 2014-02-07

Onsdagskvällen förgylldes av en fantastisk atmosfär då Norstedts Juridik bjöd landets främsta juristförfattare på fest i Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen i Stockholm. Läs mer »

Sveriges Rikes Lag 2014 är här

Juridik, 2014-01-15

I år är lagboken dessutom extrautrustad. I augusti kommer nämligen den allra första digitala versionen ut. Det handlar om en unik upplaga för mobila enheter, uppdaterad med nya och ändrade författningar och med riktig lagbokskänsla. Läs mer »

Om molntjänster i höstens Främst böcker

Juridik, 2013-11-13

Författarna till den nya boken Molntjänster menar att molntjänster är ett samhällsfenomen lika omvälvande som elektriciteten var för 100 år sedan. Läs mer »

I Schiratzkis nya bok sätts föräldraansvaret i fokus

Juridik, 2013-11-13

Svensk barnrätt sönderfaller i en offentligrättslig och i en civil- samt straffrättslig del. För att göra det omfattande rättsområdet så överskådligt som möjligt sätter nu Johanna Schiratzki föräldraansvaret i fokus i boken ”Föräldraansvar i välfärdsrätten”. Läs mer »

Ny handbok för dig som jobbar med asylsökande barn

Juridik, 2013-11-13

Barn är särskilt utsatta i en asylprocess. Hur ska deras rättigheter synliggöras och tas tillvara? Genom rättshandboken ”Barnrättsperspektivet i asylprocessen” har Håkan Sandesjö skapat en källa till information för alla de som har ansvar för asylsökande barn eller på andra sätt är engagerade i deras situation. Läs mer »

Förbättrade funktioner i Zeteo med ny plattform

Juridik, 2013-10-09

Zeteo har idag fått en ny flexibel plattform. Vi har redan nu kunnat göra förbättringar i Zeteos funktioner och vi ser fram emot att dra nytta av alla möjligheter som den nya plattformen erbjuder för framtiden. Läs mer »

White & Case och Linklaters fick bära guldhattarna

Juridik, 2013-09-02

I den tionde upplagan av Advokat-SM i fotboll tog White & Case damer och Linklaters herrar hem den ärorika segern. Läs mer »

Om digitala tjänster i höstens Främst internet

Juridik, 2013-08-19

I detta nummer kan du ta del av hur vi på Norstedts Juridik utvecklar våra digitala tjänster för att fungera optimalt oavsett hur – och var – du väljer att använda dem. Läs mer »

Tävla med din bästa lagboksbild

Juridik, 2013-08-13

För många av oss på Norstedts Juridik startade intresset för lagboken tidigt. Nu är vi intresserade av att i bild se hur lagboken har tagit sin plats i ditt liv? Skicka in din bästa bild på den blå lagboken för att delta i vår tävling och få chansen att vinna kurslitteratur. Läs mer »

De har skapat en ny bok om detaljplanering!

Juridik, 2013-05-31

Vi har skapat en utvecklad uppföljare till Boverkets klassiska ”Trädbok”. ”Detaljplanehandboken” som nu ges ut av Norstedts Juridik är mer omfattande och i vissa delar mer fördjupad, förklarar författarna. Läs mer »

Norstedts Juridik lanserar elektronisk signering tillsammans med Scrive

Juridik, 2013-05-29

Nu lanserar Norstedts Juridik en iPad-app för att signera och arkivera dokument elektroniskt. Appen har utvecklats i nära samarbete med Scrive, Sveriges ledande signeringstjänst, och riktar sig främst mot jurister. Läs mer »

Sveriges Rikes Lag gillades redan 1734, nu är det din tur att gilla den!

Juridik, 2013-05-28

Sveriges vackraste och mest kända bok har nu fått en egen fanpage på Facebook. Läs mer »

Zeteo utökat med e-böcker från Studentlitteratur AB

Juridik, 2013-05-16

Vi är glada över att vår rättsdatabas Zeteo nyligen utökats med sex e-böcker från förlaget Studentlitteratur AB. Läs mer »

Böcker från Iustus Förlag nu i Zeteo

Juridik, 2013-04-25

Nu finns fyra nya titlar från Iustus Förlag i vår rättsdatabas Zeteo. Läs mer »

Mina tjänster

Du är inte inloggad

 E-shop

Handla enkelt och snabbt i vår e-shop. Sök t.ex på titel eller ISBN för att snabbt hitta rätt produkt.

 Kontakt

Vår kundservice hjälper dig med beställningar, abonnemang, behörighet, returer och mycket annat.

kundservice@nj.se

08 - 598 191 90