Senaste nytt - Juridik

Fullsatt bokrelease med klassisk boksignering på Baker & McKenzie

Juridik, 2014-11-11

Carl Svernlöv gör det igen. Ger ut en bok och denna gång om aktiebolagslagen. Läs mer »

Lyckad premiär av lagboksapp

Juridik, 2014-11-05

I augusti i år lanserade vi Sveriges Rikes Lag som app. Intresset har varit riktigt stort och tusentals nedladdningar senare kan vi konstatera att kunderna är mycket nöjda och inser nyttan med appen. Läs mer »

Domännamnet lika viktigt som varumärket

Juridik, 2014-11-04

Domännamn är både en kvalitetstämpel och ett företags eller en organisations ansikte utåt och minst lika viktigt som ett varumärke. – Tyvärr hanteras de dock ofta betydligt mer lättvindigt, med stor risk för bland annat ekonomiska förluster och skador på varumärket som följd, säger Jeanette Söderlund Sause, jurist och expert på domännamnsrätt. Läs mer »

Collegio Cases ger stöd åt lärare i en allt tuffare skola

Juridik, 2014-10-23

Norstedts Juridik lanserar tillsammans med pedagogen och juristen Jan Melander den skoljuridiska appen Collegio Cases. Appen innehåller hundratals praktiska exempel och råd på hur lärare kan hantera svåra situationer i skolan. Läs mer »

Frukostseminarium på Fylgia 24 oktober

Juridik, 2014-10-06

Fredagen den 24 oktober är du välkommen att närvara vid ett frukostseminarium om domännamn på Advokatfirman Fylgia! Läs mer »

1861 års lagbok bjuder på spännande rättshistoria

Juridik, 2014-09-01

Den första upplagan av lagboken – Sweriges Rikes Lag – från år 1861, är förvisso tunn som en pocketbok men de 623 sidorna bjuder läsaren på en intressant orientering i dåtidens rättssystem. Barn som förolämpade sina föräldrar straffades exempelvis med 20 dagars fängelse på vatten och bröd. Och sex före äktenskapet – så kallat lönskaläge – gav böter. Allt enligt missgärningsbalkens 14 och 53 kap. i 1861 års lagbok. Läs mer »

1861 års lagbok har äntligen hittat hem – detektivarbete ledde till återseendet

Juridik, 2014-09-01

Länge var den på vift, den första upplagan av lagboken – Sweriges Rikes Lag – från år 1861. Men efter detektivarbete av huvudredaktören för lagboken Fredrik Rimmerfors har klenoden hittat hem till Norstedts Juridik igen. Och det är ett stycke spännande rättshistoria som bjuds alla som vill ta del av de 623 sidorna. Läs mer »

Nyheter i Kleos

Juridik, 2014-08-28

Sveriges modernaste advokatsystem Kleos fortsätter att utvecklas. Under året har Kleos fått mer funktionalitet, samtidigt som enkelheten och snabbheten i systemet har förbättrats. Läs mer »

Norstedts Juridiks datarum håller högsta internationella säkerhetsnivå

Juridik, 2014-08-28

Som ett svar på marknadens behov av en stark och lokal leverantör skapades Norstedts Juridiks sitt datarum. - Det är kul att kunna erbjuda våra kunder denna tjänst som håller mycket hög kvalitet och kan skräddarsys enligt den enskilde kundens önskemål, säger Annette Embretsen, produktägare för Norstedts Juridiks datarum. Läs mer »

Ny advokatbyrå med nya idéer

Juridik, 2014-08-28

En advokatbyrå med affärsjuridisk inriktning med mindfulness som ett av sina kärnvärden? Läs mer »

Sveriges Rikes Lag som app

Juridik, 2014-08-21

Norstedts Juridik har givit ut Sveriges Rikes lag i över 150 år. Nu lanseras lagboken som app. En app för alla mobila enheter, enkel att använda och med samma innehåll som den tryckta boken. Dessutom uppdaterad med nya och ändrade författningar per den 1 maj 2014. Läs mer »

Läromedelsappen Agora revolutionerar kurslitteraturmarknaden

Juridik, 2014-08-15

Som första bokförlag i Sverige lanserar Norstedts Juridik, en del av Wolters Kluwer, en läromedelsapp för högskolestudenter. Appen vänder sig främst till juriststudenter och har fokus på interaktiv inlärning. Läs mer »

Bokfest på Fylgia

Juridik, 2014-08-01

Onsdagen den 17 september är du välkommen att närvara vid släppet av boken Domännamn av advokaten Malin Forsman och domännamnsexperten Jeanette Söderlund Sause på advokatfirman Fylgia. Läs mer »

Ny bok om hur du hanterar risken för mutor i verksamheten

Juridik, 2014-06-19

I boken Risk för mutor redogörs för de straffbestämmelser som gäller och hur den offentliga sektorn bör förhålla sig till näringslivskoden för att skapa transparens. Läs mer »

Drottningen mottar boken Barnrätt på internationell barnrättskonferens

Juridik, 2014-05-26

Den 16-18 maj hölls en internationell konferens om barns rättigheter vid Stockholms universitet med anledning av att det i år är 25 år sedan Barnkonventionen antogs av FN:s generalförsamling. Konferensen samlade omkring 140 av de främsta experterna på barns rättigheter från hela världen. Läs mer »

Vi deltog på Stockholm Philanthropy Symposium 2014

Juridik, 2014-05-26

Ansvarstagande och hållbarhetsfrågor är allt oftare på agendan och intresset för filantropi växer. Det kunde man se när vi deltog på Stockholm Philantropy Symposium 2014 på Moderna muséet den 21 maj - ett internationellt symposium med ett svenskt fokus på filantropi. Läs mer »

Boken Konstjuridik sätter konstnärens villkor i fokus

Juridik, 2014-05-14

Nu är den här – den första juridiska handboken på svenska som har konstnären och konstvärlden i fokus och som också ger juristen en ökad insikt om konstnärernas verklighet. Bokens författare är Katarina Renman Claesson, forskare i upphovsrätt och Christina Wainikka, doktor i immaterialrätt. Läs mer »

Bokrelease på Konstakademien

Juridik, 2014-05-14

I måndags kväll presenterade författarna Katarina Renman Claesson och Christina Wainikka sin nyutkomna bok Konstjuridik – med fokus på konstnären. Läs mer »

Mina tjänster

Du är inte inloggad

 E-shop

Handla enkelt och snabbt i vår e-shop. Sök t.ex på titel eller ISBN för att snabbt hitta rätt produkt.

 Kontakt

Vår kundservice hjälper dig med beställningar, abonnemang, behörighet, returer och mycket annat.

kundservice@nj.se

08 - 598 191 90