Frukostseminarium - Om ett språk i förändring

Fritzes, 2012-12-07

En vacker höstdag 2012 arrangerade Fritzes ett frukostseminarium i Stadsmissionens hus vid Stortorget i Gamla stan. Inbjudna var dels de uppdragsgivare som Fritzes samarbetar med, dels andra centrala myndigheter.

Ämnet var ”Om ett språk i förändring” med föreläsaren Patrik Hadenius. Patrik är bland annat grundare och chefredaktör för Språktidningen, språkvetare och hedersdoktor vid Göteborgs universitet. På ett mycket underhållande sätt, delade Patrik med sig av sin syn på hur språket förändras i och med att vi idag kommunicerar snabbare med Twitter, sms och Facebook, genom engelskans (eller svengelskans) påverkan och genom människors större rörlighet – många har idag ett annat modersmål än svenska och växlar obehindrat mellan flera språk.

Patrik talade även om ”Fredrik Lindströmeffekten” - att svenska språket numera är ett så hett ämne att det görs uppskattade tv-serier om det och var och varannan är sin egen språkpolis.

Nästan 90 deltagare åt frukost i den rogivande miljön och lyssnade på Patriks intressanta föredrag. Åhörarna tyckte bland annat att det var ett fängslande föredrag, om ett roligt och aktuellt ämne. Att föredraget var lagom långt, att lokalen var underbar med ett centralt och bra läge. Sist men inte minst var de allra flesta mycket förtjusta i den smarriga frukosten.
Mina tjänster

Du är inte inloggad

 E-shop

Handla enkelt och snabbt i vår e-shop. Sök t.ex på titel eller ISBN för att snabbt hitta rätt produkt.

 Kontakt

Vår kundservice hjälper dig med beställningar, abonnemang, behörighet, returer och mycket annat.

kundservice@nj.se

08 - 598 191 90