Sista bokningsdag har passerat. Se om det finns platser kvar >>

Tillbaka
15 november / World Trade Center / Stockholm & på distans

Miljörättsdagen 2022

Välkommen till Miljörättsdagen 2022! En populär nyhetsdag som riktar sig till alla yrkesverksamma inom miljörätt. Här uppdateras du om de senaste förändringarna och trenderna samt får möjlighet att välja mellan flera spår för att skräddarsy dagen utifrån vad som passar din yrkesroll bäst.

15 november 2022

Sista bokningsdag: 5 november

Aktuell rättspraxis, nyheter och trender inom miljörätt

Miljörättsdagen är sedan över 20 år tillbaka en mötesplats där experter och yrkesverksamma samlas för att uppdateras om nyheter, trender och rättspraxis inom miljörätt. På årets juridiska nyhetsdag kommer bland annat strandskyddet att diskuteras och analyseras. Det råder oklarheter om vad som egentligen krävs för att uppfylla strandskyddet och det är viktigt att du som är yrkesverksam inom miljörätt förstår reglerna och håller dig uppdaterad.

Nyhetsdagen i miljörätt ger dig även möjlighet att välja mellan flera valbara och fördjupande pass för att skräddarsy ditt deltagande på dagen utifrån ditt behov. Du kan bland annat välja att lyssna till omtalade Bertil Bengtson när han tillsammans med Göran Stenman leder passet ”Vänligen stör ej – exploatering och ersättning för störning”. Ett område som skapat fler frågeställningar i branschen på senaste. Vad krävs egentligen för att slippa skadestånd? Detta och mycket mer kommer du få ta del av på årets miljörättsliga nyhetsdag. Välkommen!

 Lyssna till några av miljörättens främsta jurister

Utbyta erfarenheter och nätverka med andra branschkollegor och experter

Välja mellan 11+ aktuella seminarier inom miljörätt

Vad säger tidigare deltagare?

Ett stort plus med dagen är möjligheten att prata med andra "miljörättare" från olika verksamheter och olika delar av landet.

Tidigare deltagare

Bra föreläsare och intressanta ämnen, trevlig stämning, god lunch

Tidigare deltagare

Kunniga föreläsare och intressanta rättsområden.

Tidigare deltagare

Jan Darpö, moderator på Miljörättsdagen

Jan är professor i miljörätt vid Juridiska fakulteten på Uppsala universitet. Hans intresseområden är miljöprocess, tillståndsregimer samt naturvård och artskydd. Han har varit gästprofessor vid University of Minnesota (2008) och University of New South Wales in Sydney (2012). Sedan 2008 är han ordförande för Århuskonventionens Task Force on Access to Justice. Han är medlem i Avosetta Group och har haft uppdrag åt EU-kommissionen samt flera utländska forskningsinstitut

Gå 3 personer till priset av 2!

Är ni fler som vill delta på Miljörättsdagen? Ta del av vår mängdrabatt och gå 3 personer till priset av 2 genom att ange kampanjkod "3för2" vid bokning*.
*Går ej att kombinera med andra erbjudanden. Bokningen behöver genomföras samtidigt.