Boka din kurs idag till 20 % rabatt! Nu har årets sommarerbjudande kickat igång ☀️ Ange kampanjkod: SOMMAR20 för att ta del av erbjudandet. Läs mer >>
Bilder spelar allt större roll som kommunikationsmedel. I denna kurs ger Anna Hammarén, Katarina Strömholm och Jens Forzelius en översikt över rättsliga aspekter på bildproduktion, för att sedan fokusera på rättsliga aspekter på bildpublikation. Välkommen!
Boka din kurs idag till 20 % rabatt! Nu har årets sommarerbjudande kickat igång ☀️ Ange kampanjkod: SOMMAR20 för att ta del av erbjudandet. Läs mer >>
Syftet med kursen är att deltagarna ska få en översikt över juridiska frågeställningar som aktualiseras i samband med bildproduktion och bildpublicering, särskilt avseende fotografi.
Bilder används i alla möjliga sammanhang. Såväl bildproduktion som bildpublicering rymmer en stor mängd juridiska frågor av olika karaktär. Regelbilden är komplex och svår att överblicka. I denna kurs får du en överblick över de regler som kan aktualiserar.
Allt fler använder andras bilder eller producerar själva bilder för att kommunicera och behöver då ha kunskap om vilka regler som gäller för framställning av bilder, särskilt genom fotografering. Frågor rör hur fotografering får gå till, objektet för fotografering och vem som är rättsinnehavaren till fotografiet.
Även publiceringen av bilden väcker frågor. Vilka rättsliga problem kan uppkomma som följd av bildpublicering? Vem är ansvarig? Spelar det någon roll för publiceringen hur bilderna är producerade? Upphovsrätt, GDPR och integritetsfrågor samt publicering av bilder i kommersiella sammanhang behandlas.
Kursen vänder sig till jurister av olika slag som vill skaffa sig en överblick över rättsområdet. Den vänder sig även till alla dem som står bakom eller på annat sätt kommer i kontakt med bildproduktion och bildpublicering, t.ex. fotografer, kommunikatörer, journalister, publicister, marknadsförare.
Anna Hammarén (jur dr, lektor) har erfarenhet från bildrättsområdet som lärare i olika mediarättsliga sammanhang och genom sitt tidigare arbete som bolagsjurist på SVT.
Katarina Strömholm (advokat), har arbetat med rådgivning inom området för upphovsrätt och övrig immaterialrätt under många år, innefattande frågor om bildanvändning i olika sammanhang.
Registrering
Introduktion till kursen
Produktion av bilder – rättsliga aspekter (inkl. bensträckare)
Kaffepaus
Upphovsrätt till bilder
Produktion och publicering av bilder – rättsliga aspekter ur ett GDPR-perspektiv
Lunchpaus
Publicering av bilder – upphovsrättsliga aspekter (inkl. bensträckare)
Kaffepaus
Publicering av bilder – straffrättsliga och yttrandefrihetsrättsliga aspekter
Frågor och avslutande kommentarer
Kursen avslutas
Sista anmälningsdag är alltid 10 dagar innan kurstillfället.
Anmälan är bindande för deltagarens företag när bokningen är accepterad och bekräftelse skickats på att deltagaren antagits på kursen.
Fakturan sänds till den faktureringsmailadress som vi har på ditt kundkort alternativt via Svefaktura om en sådan koppling är gjord sedan tidigare. Om du deltar från ett bolag som inte tidigare angett en faktureringsmailadress eller bildat en koppling med oss sänds fakturan till dig som kursdeltagare, om inget annat anges av dig.
Kursavgiften inkluderar dokumentation och intyg. Kaffe och smörgås, lunch och fika ingår vid fysiskt kurstillfälle.
Kursen följer Advokatsamfundets riktlinjer avseende professionell fortbildning av advokater och omfattar 6,5 kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning
Norstedts Juridik har fri avbokning av kurser t.o.m. trettio (30) dagar före kursstart. Vid avbokning mellan trettio (30) och fjorton (14) dagar före kursstart, ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 50 % av kursavgiften. Vid avbokning mindre än fjorton (14) dagar före kursstart ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 100 % av kursavgiften.
Avbokning eller överlåtelse ska alltid ske skriftligt till utbildning@nj.se