Boka din kurs idag till 20 % rabatt! Nu har årets sommarerbjudande kickat igång ☀️ Ange kampanjkod: SOMMAR20 för att ta del av erbjudandet. Läs mer >>

Tillbaka
Kurs om juridik för e-handel - nya regler på gång
24/05

Juridik för e-handel – nya regler på gång

- En kurs för dig som är verksam inom e-handel

Välkommen på kurs med experterna Agnes Hammarstrand och Anna Ersson. Vid försäljning online finns det många juridiska frågor att tänka på. Dessutom är det många nya konsumentregler på gång. Kursen behandlar vilka regler som gäller när du säljer och marknadsför online samt en introduktion till de nya reglerna, såsom den nya konsumentköplagen och reglerna om sanktioner.

Förmögenhetsrätt

Boka din kurs idag till 20 % rabatt! Nu har årets sommarerbjudande kickat igång ☀️ Ange kampanjkod: SOMMAR20 för att ta del av erbjudandet. Läs mer >>

Kurs
Juridik för e-handel - nya regler på gång
Ämnesområde
Förmögenhetsrätt
Föreläsare
Agnes Hammarstrand, Anna Ersson
Kurstimmar
6.5h

Kursbeskrivning

På kursen kommer experterna Agnes Hammarstrand och Anna Ersson att berätta vilka regler som gäller när ni säljer och marknadsför online samt ge en introduktion till de nya reglerna, såsom den nya konsumentköplagen och reglerna om sanktioner.

Kursen ger dig som är verksam inom e-handel en kunskap om vilka lagar som redan gäller och hur de tillämpas samt vilka nya regler som är på gång. Kursen kommer ge dig kunskap om vilka informationskrav som finns på webbplatser, regler om ångerrätt och reklamation samt vilka krav som finns på beställningsprocessen. Dessutom kommer vi gå igenom vilka rättigheter som kunderna har och vad ni som företag behöver göra för att följa reglerna och undvika sanktionsavgifter från tillsynsmyndigheter. Föreläsarna kommer även ge en introduktion till vad som gäller kring digital marknadsföring och reklam samt hur ni som företag bör hantera en internationell lansering.

Kursen passar för dig som behöver veta vad som gäller när man säljer online, om ni planerar att lansera en e-handel eller lansera internationellt. Den ger även dig kunskap om kommande regler som ni behöver känna till. En kurs som du som är verksam inom e-handel inte får missa. Välkommen!

Kursen utvecklar dina kunskaper i bl.a. 

 • Informationskrav på sajten
 • Krav på beställningsprocess och dokumentation efter köpet
 • Regler som gäller för köpet - köpvillkor
 • Nya konsumentregler och sanktioner
 • Digital marknadsföring och reklam
 • Vilka lagar och regler som gäller för er e-handel
 • Vilka rättigheter har era kunder?
 • Hur ni undviker sanktioner
 • Tips inför internationell lansering

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är advokat eller bolagsjurist eller annars behöver ha kunskap om reglerna i er verksamhet, såsom marknadschef eller e-handelschef.

Föreläsare

Agnes Hammarstrand

Agnes Hammarstrand

Agnes Hammarstrand är advokat inom IT-rätt samt e-handelsjuridik med mångårig erfarenhet att hjälpa företag med juridiska frågor inom e-handel och IT, t.ex. vid internationell lansering av e-handel.

Agnes Hammarstrand är Partner och Advokat vid Advokatfirman Delphi

Anna Ersson

Anna Ersson

Anna Ersson är advokat inom konsument- och e-handelsjuridik. Hon har flera års erfarenhet av praktisk konsumenträtt och anlitas regelbundet som rådgivare inom sina expertområden.

Anna Ersson är Senior Associate och Advokat vid Advokatfirman Delphi.

Kursprogram

08:30 - 09:00

Registrering 

Kaffe och smörgås för dig som deltar på plats. 
09:00-10:30

Varför e-handelsjuridik?

 • Intro e-handelsjuridik
 • Tillsyn och sanktioner
 • Informationskrav på sajten och beställningsprocess
10:30 - 10:45

Kaffepaus

10:45 - 12:45 (inkl. bensträckare)

Regler för köpet

 • Regler kring köpet
 • Ångerrätt och Reklamation
 • Nya konsumentköplagen
12:45 - 13:45

Lunch

13:45 - 15:00

Nya konsumentregler och digital marknadsföring

 • Övriga nyheter
 • Personuppgifter
 • Digital marknadsföring och cookies
15:00 - 15:15

Kaffepaus

15:15 - 16:30

Internationell lansering, checklistor och sammanfattning

 • Internationell lansering
 • Checklistor – att tänka på
 • Sammanfattning och avslut
16:30

Kursen avslutas

Skriv ut

Allmän information

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är alltid 10 dagar innan kurstillfället.

Anmälan

Anmälan är bindande för deltagarens företag när bokningen är accepterad och bekräftelse skickats på att deltagaren antagits på kursen.

Betalning

Fakturan sänds till den faktureringsmailadress som vi har på ditt kundkort alternativt via Svefaktura om en sådan koppling är gjord sedan tidigare. Om du deltar från ett bolag som inte tidigare angett en faktureringsmailadress eller bildat en koppling med oss sänds fakturan till dig som kursdeltagare, om inget annat anges av dig.

Kursavgift

Kursavgiften inkluderar dokumentation och intyg. Kaffe och smörgås, lunch och fika ingår vid fysiskt kurstillfälle.

Kurstimmar

Kursen följer Advokatsamfundets riktlinjer avseende professionell fortbildning av advokater och omfattar 6,5 kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Avbokningsregler

Norstedts Juridik har fri avbokning av kurser t.o.m. trettio (30) dagar före kursstart. Vid avbokning mellan trettio (30) och fjorton (14) dagar före kursstart, ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 50 % av kursavgiften. Vid avbokning mindre än fjorton (14) dagar före kursstart ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 100 % av kursavgiften.

Avbokning eller överlåtelse ska alltid ske skriftligt till utbildning@nj.se