Varmt välkommen på kurs med Daniel Westman om de regelverk som kan aktualiseras kring AI.
Många företag och organisationer använder eller planerar att använda artificiell intelligens (AI) i sin verksamhet. Data ses samtidigt alltmer som en värdefull resurs som kan användas för avancerad analys och maskininlärning.
Kursen tar ett helhetsgrepp över den juridik som en sådan verksamhetsinriktning aktualiserar. Det innebär i praktiken en genomgång av relevanta regler inom fler olika rättsområden. Bland annat diskuteras tillämpningen av bestämmelser om dataskydd, immaterialrätt, ansvar och säkerhet samt tillgång till information.
Kommande EU-lagstiftning på området, t.ex. AI Act, Data Act och Data Governance Act analyseras också.
I det avslutande passet diskuteras det praktiska juridiska arbetet med AI-projekt, t.ex. avtalsfrågor. Det finns tillfälle för erfarenhetsutbyte och diskussion kring arbetssätt och juristen roll.
Kursen vänder sig bland annat till jurister eller andra yrkesgrupper inom privat sektor som vill få ökad förståelse för de rättsliga förutsättningarna att använda AI.
Daniel är oberoende rådgivare och forskare specialiserad på it- och medierätt. Han arbetar bl.a. med dataskydd, upphovsrätt, yttrandefrihet och ansvar på nätet, e-förvaltningsjuridik samt it-avtal. Han har varit expert i ett flertal statliga utredningar, bl.a. Digitaliseringskommissionen, Mediegrundlagskommittén och Dataskyddsutredningen.
Från 09:00 | Registrering, kaffe och smörgås för dig som deltar på plats i Stockholm.
Från 09:25 | Insläpp för deltagare på distans
AI och big data. Bakgrund och rättslig helhetsbild
Immaterialrättsliga frågor, tillgång till data m.m.
Paus
Regler om säkerhet, ansvar och diskriminering m.m.
Dataskyddslagstiftningens tillämpning – utmaningar och lösningar
Lunch
AI Act – en ny EU-förordning om AI-risker
Annan kommande lagstiftning, t.ex. Data Act och Data Governane Act
Paus
Praktiskt arbete med AI samt frågor och diskussion
Avslutning
Sista bokningsdag är alltid 10 dagar innan kurstillfället.
Anmälan är bindande för deltagarens företag när bokningen är accepterad och bekräftelse skickats på att deltagaren antagits på kursen.
Fakturan sänds till den faktureringsmailadress som vi har på ditt kundkort alternativt via Svefaktura om en sådan koppling är gjord sedan tidigare. Om du deltar från ett bolag som inte tidigare angett en faktureringsmailadress eller bildat en koppling med oss sänds fakturan till dig som kursdeltagare, om inget annat anges av dig.
Kursavgiften inkluderar dokumentation och intyg. Vid deltagande på plats i Stockholm ingår kaffe och smörgås, lunch och fika.
Kursen följer Advokatsamfundets riktlinjer avseende professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.
Norstedts Juridik har fri avbokning av kurser t.o.m. trettio (30) dagar före kursstart. Vid avbokning mellan trettio (30) och fjorton (14) dagar före kursstart, ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 50 % av kursavgiften. Vid avbokning mindre än fjorton (14) dagar före kursstart ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 100 % av kursavgiften.
Avbokning eller överlåtelse ska alltid ske skriftligt till utbildning@nj.se