Till övergripande innehåll för webbplatsen
Tillbaka
overgang-av-verksamhet-webb-1000x520
01/04 Digital   |   01/04 Stockholm

Övergång av verksamhet

Välkommen på frukostseminarium med Erik Danhard som kommer att belysa ett flertal viktiga och juridiska punkter när det kommer till övergång av verksamhet. 

Arbetsrätt och arbetsliv
Kurs
Övergång av verksamhet
Ämnesområde
Arbetsrätt och arbetsliv
Föreläsare
Erik Danhard
Kurstimmar
2,5 h

Beskrivning

Reglerna om övergång av verksamhet har varit ikraft i snart 20 år. Under den senaste tiden har det kommit en rad rättsfall som klargör rättsläget på viktiga punkter..

Frukostseminariet behandlar bland annat:

Vad måste gå över från en arbetsgivare till en annan för att det ska anses vara en övergång av verksamhet? Finns det anledning att göra åtskillnad mellan verksamheter av olika slag? Vad händer med reglerna i kollektivavtalet vid en övergång av verksamhet? Kan den nye arbetsgivaren förändra villkoren i anställningen hur som helst? Vad kan hända vid en mer ingripande förändring av villkoren i en anställning Vilken betydelse har uppsägningsförbudet?

 

Målgrupp

Seminariet vänder sig till alla som arbetar med arbetsrättsliga frågor som personalchefer, jurister inom organisationerna, ombudsmän, advokater och andra som vill uppdatera sina kunskaper.

Föreläsare

Erik Danhard

Erik Danhard

Erik Danhard är advokat och arbetsrättsexpert verksam vid Kanter Advokatbyrå. Han är sedan många år specialiserad på arbetsrätt och förekommer som ombud och skiljeman i många arbetsrättsliga mål. Han har även skrivit flertalet böcker och artiklar i ämnet.

Omdömen

"Mycket bra nivå och frågeställningar, samt fördjupningsmaterial."
Tidigare deltagare
"Lätt att följa med och parallellt läsa de domar som diskuterades."
Tidigare deltagare

Kursprogram

08:00 - 08:30

Registrering

Kaffe och smörgås ingår för dig som deltar på plats. 
08:30-11:15

Schema för frukostseminariet inkl. kaffepaus

  • Vad måste gå över från en arbetsgivare till en annan för att det ska anses vara en övergång av verksamhet?
  • Finns det anledning att göra åtskillnad mellan verksamheter av olika slag?
  • Vad händer med reglerna i kollektivavtalet vid en övergång av verksamhet?
  • Kan den nye arbetsgivaren förändra villkoren i anställningen hur som helst?
  • Vad kan hända vid en mer ingripande förändring av villkoren i en anställning
  • Vilken betydelse har uppsägningsförbudet?
Skriv ut

Allmän information

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är 14 dagar innan kurstillfället.

Anmälan

Anmälan är bindande för deltagarens företag när bokningen är accepterad och bekräftelse skickats på att deltagaren antagits på kursen.

Betalning

Fakturan sänds till den faktureringsmailadress som vi har på ditt kundkort alternativt via Svefaktura om en sådan koppling är gjord sedan tidigare. Om du deltar från ett bolag som inte tidigare angett en faktureringsmailadress eller bildat en koppling med oss sänds fakturan till dig som kursdeltagare, om inget annat anges av dig.

Kursavgift

Kursavgiften inkluderar dokumentation, kaffe och smörgås.

Kurstimmar

Kursen följer Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 2,5 kvalificerade kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Tillfälliga avbokningsregler

Just nu erbjuder vi kostnadsfria avbokningar t.o.m. 10 dagar innan kurstillfället. Du kan därför känna dig trygg med att säkra din kursplats redan idag och senare kunna av- eller omboka om situationen skulle kräva det. Möjlighet finns att överlåta sin kursplats till annan deltagare och ska då meddelas senast dagen innan kursen. Vid avbokning inom 10 dagar till kursstart är beställaren istället skyldig att stå för 100 % av kursavgiften.

Avbokning eller överlåtelse görs till utbildning@nj.se