Så här lätt kommer du igång med Zeteo

Ju mer du vet om Zeteos innehåll och funktion desto effektivare hittar du den juridiska informationen du behöver. Se över de fyra punkterna nedan och du har direkt tagit en genväg mot effektivare informationssökning.

4 enkla steg till en bra start i Zeteo

1. Få snabb överblick över innehåll via Genvägar

Ta kontroll över Zeteos smarta genvägar och du har allt innehåll i tjänsten lätt tillgängligt. Genvägar som du hittar på startsidan ger dig en direkt överblick över det innehåll du har tillgång till. Där får du också snabb åtkomst till den användbara innehållsförteckningen som bland annat visar författningar, avgöranden, myndighetspublikationer och tidskrifter.

2. Hitta rätt juridisk information snabbt

Sökrutan använder du för breda sökningar av allt innehåll i Zeteo och resultatet visas i en träfflista sorterad i relevansordning som du kan avgränsa med ett antal filter. Vill du ange fler sökkriterier använd Detaljerad sökning. I de fall du vet exakt vilket dokument du vill få tillgång till använd istället funktionen Gå direkt till. Med rätt sökfunktion når du snabbt och enkelt den juridiska informationen du behöver.

3. Skräddarsy din startsida - utifrån dina intressen

Under funktionen Mitt Zeteo har vi samlat allt innehåll du som användare skapat, t.ex. rättsutredningar och sökhistorik. Dokument du ofta återkommer till kan du med fördel spara som bokmärke. Har du tillgång till nyhetstjänsten Zeteo Nyheter tar du del av daglig bevakning av aktuella rättsfall, lagstiftningsprocesser och en mängd övriga nyheter inom rättsutvecklingen. Med några enkla klick från startsidan skapar du ett för dig relevant nyhetsflöde som alltid håller dig uppdaterad. Med personligt justerade inställningar blir Zeteo snart en naturlig del i din dagliga nyhetskonsumtion.

4. Lättare portfölj med digital litteratur

Bär inte runt på tung juridisk litteratur om du inte måste. Zeteo har ett omfattande e-bibliotek, med över 500 djupa lagkommentarer och e-böcker. Innehållet är sökbart och lagkommentarerna är dessutom länkade till relevant lagrum, förarbeten och rättsfall. Via Litteratur under Genvägar ser du utbudet och vilka titlar som ingår i ditt abonnemang. Sortera på rättsområde, titel eller författare och du når direkt önskat verk.