Advokat-SM i fotboll 2019 - Tack för en jättekul dag!

Av: Ulf Widlund Ämne: Advokat-SM 2019-09-05

Strålande väder, nytt deltagarrekord och täta spännande matcher stod i fokus när advokat-SM i fotboll avgjordes på Östermalms IP i Stockholm. Advokatbyrån Kaiding vann titeln på damsidan och Roschier stod som vinnare på herrsidan. Norstedts Juridik har sedan starten för nio år sedan varit en stolt sponsor av evenemanget.

Advokatbyrån Kaiding visade övriga advokatsverige att det är i Norrland som den bästa damfotbollen spelas för närvarande, medan Roschiers herrlag försvarade sin titel från 2018. Något som inget lag på herrsidan lyckats med tidigare.

Turneringen avgjordes för nionde året i rad och växer för varje år som går. I år deltog 38 lag med över 450 spelare. Antalet damlag har mer än fördubblats sedan starten.

Sebastian Hesam från Wonder Event & Comms som arrangerar turneringen, är mycket nöjd med utvecklingen.
- Att antalet damlag ökar är jätteroligt. Advokat-SM är inte bara en fotbollsturnering, det är också en stor fest på Berns på kvällen.
Det finns flera sätt att vinna på advokat-SM, förklarar Sebastian med ett leende.
- Man kan vinna turneringen, banketten eller efterfesten. Vår vision är att det här ska vara årets roligaste arbetsdag.

Norstedts Juridik har varit huvudsponsor i alla nio år som advokat-SM funnits och arrangerar bland annat den årliga tävlingen i speedshooting, där den dam- och herrspelare som skjuter hårdast koras*.

- Det är jätteviktigt att ha med Norstedts Juridik som sponsor, förklarar Sebastian Hesam. Företaget är oerhört seriöst och står för trovärdighet och tyngd. Att just Norstedts Juridik är med och stöttar den här turneringen är roligt.

För många advokatbyråer är turneringen ett evenemang som skapar gemenskap och något roligt att jobba mot under året.
- Vi börjar prata om advokat-SM redan på vintern, berättar Rolf Larsson, partner hos Gernandt & Danielsson i Stockholm. Vilka kan vara med och så vidare. Det engagerar 20 personer hos oss som tränar lite innan, spelar här och festar på kvällen.

Att det är en turnering som ger prestige och status att vinna går inte att ta miste på.
- Hela Stockholms fotbollsintresserade advokatvärld är här och har kul. Det här är en tung turnering som alla vill vinna, så det är viktigt. Det är också ett grymt socialt arrangemang, avslutar Rolf Larsson.

Vinnarna i speedshooting 2019*Vinnare i speedshooting blev David Mikhail från Cirio (118 km/h), samt Emelie Erlandsson från Lindahl (87,7 km/h).