Norstedts Juridik får ny VD

Av: Caroline Wiroth
2020-02-14

Karnov Group har utsett Alexandra Åquist till ny verkställande direktör för Norstedts Juridik. Alexandra Åquist har lång erfarenhet av att leda verksamheter som specialiserar sig på legala rådgivningstjänster och beprövad erfarenhet som Sverigechef för en koncern.

Idag är Alexandra Åquist Sverige chef för den tyska ARAG-koncernen och chef för ARAG:s svenska dotterbolag HELP Försäkring. Som Sverigechef för HELP Försäkring startade Alexandra Åquist ARAG Digital Services som erbjuder legala tjänster och avtal online. Under Alexandra Åquists sex år hos ARAG-koncernen har HELP Försäkrings kundbas vuxit från 50 000 till 320 000 kunder och bolaget har blivit lönsamt.

Alexandra Åquist kommer att börja sin anställning hos Norstedts Juridik i maj 2020 och efterträder då Olov Sundström. Olov Sundström lämnar sin anställning den 16 april 2020 efter 32 år på Norstedts Juridik och dess bolag. Karnovs koncernchef, Flemming Breinholt, kommer att vara tillförordad VD för Norstedts Juridik fram tills Alexandra Åquist börjar sin anställning.

b8c8cdb2a6d2bb9b_org"Jag är glad och mycket motiverad att få möjligheten att komma till Norstedts Juridik och vara med om företagets fortsatta utveckling”, säger Alexandra Åquist och tillägger. “Norstedts Juridik är ett klassiskt varumärke och ett företag med imponerande kompetens och erfarenhet hos sina anställda. Dessutom är Norstedts Juridik tekniskt väl utvecklat att tillgodose kundernas nuvarande och framtida behov av att snabbt få tillgång till juridisk information och arbetsmetoder. Detta är en kombination som är unik på marknaden idag”.

Karnovs koncernchef Flemming Breinholt säger: “Jag vill hälsa Alexandra välkommen till Karnov Group. Jag är nöjd att vi lyckats hitta en så kvalificerad kandidat att efterträda Olov Sundström och att perioden mellan att Olov slutar och Alexandra börjar bara blir ungefär en månad.”

Norstedts Juridik önskar Alexandra Åquist varmt välkommen.

Läs pressreleasen här.

Norstedts Juridik är en del av Karnov Group