Norstedts Juridiks VD, Olov Sundström, avgår i april

Av: Caroline Wiroth Ämne: Norstedts Juridik, olov sundström 2020-01-20

 

20 januari 2020
Olov Sundström, VD för Norstedts Juridik och chef för Karnovkoncernens svenska verksamhet, har meddelat sitt beslut att avgå och kommer att lämna företaget i april 2020. Sammanslagningen av Norstedts Juridik och Karnov Group Sverige är nu genomförd och Olov Sundström har därmed avslutat det uppdrag han fick i samband med att Karnov förvärvade Norstedts Juridik 2018.

dkkg-image-1200x628-olov

”Jag blev ombedd att leda arbetet med att integrera Karnovs svenska verksamhet med Norstedts Juridik som Karnov förvärvade i januari 2018. Vi har nu blivit klara med det arbetet och skapat ett starkt sammanslaget företag med en ny organisation, ett gemensamt kunderbjudande och med en nyutvecklad online-plattform som rullades ut till kunderna under hösten. Dessutom har alla anställda samlats i helt nyrenoverade kontorslokaler på Kungsholmen", säger Olov Sundström.

Olov Sundströms VD-karriär sträcker sig drygt trettio år tillbaka i tiden.

”Jag har varit VD och vice VD för Karnov i Sverige, Norstedts-Pacta och Norstedts Juridik i sammanlagt 32 år. Jag anser att detta är ett utmärkt tillfälle att byta ledning, nu när integrationen är genomförd och Karnov Group dessutom hunnit visa sin förmåga att vara börsnoterat i ett år. Jag har därför beslutat säga upp mig och sluta min anställning i april”, avslutar Olov Sundström.

Olov Sundström har gjort ett enastående bra jobb som VD under de år som jag fått förmånen att arbeta tillsammans med honom", Flemming Breinholt, CEO Karnov Group.

Karnov Groups koncernchef Flemming Breinholt säger:

”Olov Sundström har gjort ett enastående bra jobb som VD under de år som jag fått förmånen att arbeta tillsammans med honom. Jag vill verkligen tacka honom för allt han gjort för vårt företags framgångar. Vi har nu påbörjat rekryteringen av en ny VD till Norstedts juridik”.

Läs pressmeddelandet här

 

 

Om Karnov Group
Karnov Group är en ledande leverantör av affärskritisk information inom juridik, skatt och revision, samt miljö och hälsoskydd i Danmark och Sverige. Genom varumärken som Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Change Board Member/Legal Cross Boarder och Forlaget Andersen, ger Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för mer än 60 000 användare att ta bättre beslut snabbare - varje dag. Med kontor i Köpenhamn, Stockholm och Malmö har Karnov Group idag cirka 240 anställda. Nettoomsättningen under 2018 uppgick till 715 MSEK. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.