En förlagsfavorit i repris

Av: Norstedts Juridik Ämne: Norstedts Juridik 2018-04-03

Som vi redan informerat om har affärsområdet Legal & Regulatory – alltså bland annat Zeteo och hela bokutgivningen – fått en ny ägare i Karnov Group och förlaget lystrar åter till namnet Norstedts juridik. Olov Sundström, VD för både det tidigare Wolters Kluwer Sverige och det nygamla Norstedts Juridik, lovar business as usual.


Det var i slutet av oktober som det blev klart att Karnov Group köper stora delar av Wolters Kluwer Sverige AB. Kvar i WK blir Skatt och Ekonomi och advokatsystemet Kleos. Bokutgivningen, Zeteo, e-kurser och Crito har gått över i Karnovs ägo och bolaget får åter det gamla namnet Norstedts Juridik.


-Jag är mycket glad över att det anrika namnet och varumärket Norstedts Juridik återuppstår och ser fram emot att tillsammans med våra författare fortsätta utveckla de produkter och tjänster som Sveriges jurister behöver i sin yrkesutövning, säger Olov.

Ingen dramatik

Några stora omvälvningar verkar det inte bli i samband med affären.

-Efter överlåtelsen är det nu business as usual. All personal knuten till verksamheten följer med. Det betyder att alla kontaktpersoner hos oss kommer att fortsätta att vara samma som tidigare, konstaterar han.

En köpare med anor

Vem är då den nya ägaren? Det juridiska bokförlaget Karnov startades av dansken Magnus Karnov 1924. Grunden till den juridiska webbaserade tjänsten, som idag utgör kärnan i Karnovs utbud, lanserades redan år 2000. Inom Karnov Group finns varumärkena Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Change Board Member och Forlaget Andersen. Koncernen sysselsätter 230 personer och har kontor i Köpenhamn, Stockholm och Malmö och ägs av Five Arrows Principal Investments, en del av Rothschild Group.

Olov ser framtiden an med tillförsikt.

-Den här affären ger unika möjligheter till produktutveckling. Vi kommer att ha möjlighet att fortsätta utveckla våra produkter och tjänster med ett helt unikt innehåll vad gäller omfattning, aktualitet och kvalité. Jag ser verkligen fram emot ett fortsatt gott samarbete med våra författare!