Vi fortsätter utbilda Sveriges jurister - nu också med livesändningar

Av: Caroline Wiroth Ämne: VJS, Covid-19 2020-03-25

I och med spridningen av coronaviruset/COVID-19 befinner sig Sverige och svenskt näringsliv sig i en helt ny situation, en situation som även påverkar Norstedts Juridik och VJS och hur vi levererar fortbildning till Sveriges jurister. Som utbildningsarrangör värnar vi om våra kunder, föreläsare och medarbetares hälsa samtidigt som vi också har ett viktigt uppdrag; att stödja alla som vill utbilda sig och säkerställa att man kan genomföra sin utbildning.

För att kunna fortsätta utbilda Sveriges jurister med samma kvalitet som tidigare ställer vi därför om och lanserar ett nytt utbildningsformat – digitala livesändningar.

Selcuk_Unlu”Det känns jättespännande att kicka igång vår satsning på digitala livesändningar! Vi har undersökt olika typer av teknik för att få igång detta under en längre tid och vi är nu fullt riggade för att utbilda i detta digitala format, säger Selcuk Unlu, produktägare på Norstedts Juridik.

 

 

 

Samma föreläsare, innehåll och material – endast formatet skiljer
Endast formatet skiljer livesändningarna från klassrumsutbildningar – föreläsarna är samma, innehållet samma och materialet deltagarna får med sig är samma som alltid. Kursen sänds live och en chat-funktion med moderator löser interaktionen mellan föreläsare och deltagare. Det går alltså att ställa frågor under hela föreläsningen. 

Det är såklart annorlunda att gå en distansutbildning jämfört med en klassrumsutbildning men jag tycker att vår lösning håller hög kvalitet och att interaktionen mellan deltagare och presentatör fungerar bra – det anser jag är viktigt så att vi kan hålla uppe interaktiviteten i kursen”, tillägger Selcuk Unlu, produktägare på Norstedts Juridik.

Digital utbildning är framtiden och framtiden är här nu!” Nina Barzey, Advokat och Partner, Bonde Barzey

Det digitala formatet möjliggör att deltagaren själv väljer hur hen vill ta del av kursen något föreläsarna ser som positivt.

”Jag tror att digital utbildning är framtiden och framtiden är här nu! Jag tror dessutom att den här formen av utbildning är det vi advokater och jurister föredrar; den gör att vi kan ta av vår tid och sitta på vår egen kammare och få utbildning på distans”, kommenterar Nina Barzey, Advokat och Partner, Bonde Barzey