Zeteo 10 år - från cd-rom till Sveriges största juridiska informationstjänst

Av: Norstedts Juridik Ämne: Zeteo, Norstedts Juridik
2017-06-07

Bemärkelsedagar ger som bekant en ursäkt att fira men är också ett tillfälle för reflektion. Vi ser med glädje och stolthet tillbaka på Zeteos resa.

Mycket har hänt sen starten våren 2007 och mycket är på gång. Vår tillbakablick börjar med produkten CD-lag som Mickael Söderqvist, Affärsutvecklare på Wolters Kluwer, brukar referera till som embryot till Zeteo.

Steget är stort från rättsinformation på cd-rom till Sveriges största juridiska informationstjänst. Zeteo har förändrats mycket sen start; fokus ligger på ständig utveckling och utökning av innehåll.

Zeteo - 400 000 sökningar per månad

Zeteos storhet är svår att bestrida. Med över 2 000 000 besök under förra året och över 400 000 sökningar varje månad är Zeteo Sveriges största juridiska informationstjänst. Sveriges främsta advokatbyråer och samtliga rättsvårdande myndigheter använder Zeteo. ”Användningen går stadigt uppåt parallellt med att antalet kommentarer och e-böcker ökar. Att Zeteo idag skulle innehålla nästan 500 titlar trodde vi aldrig vid start”, konstaterar Mickael.

"Allt juristen behöver i sin vardag ska kunna skötas i Zeteo”

I höst sker ytterligare en uppdatering av Zeteo. Då kommer utseende, orientering och navigering att förbättras. Zeteos utvecklingsteam har som långsiktigt fokus att så mycket som möjligt av juristens vardag ska kunna skötas i och från Zeteo, säger Mickael.

Wolters Kluwers författare bakom framgången

Funktioner och navigering i all ära - det är innehållet som står bakom Zeteos framgång. ”Oavsett hur stark en tjänst är utifrån ett funktionsperspektiv är det ingenting värt om inte innehållet håller hög kvalitet. På det viset är det gamla förlaget i allra högsta grad levande”, säger Mickael. ”Det är tack vare våra författare som vi är där vi är idag”, avslutar han.