Många nyheter i trafikens egen lagbok

Av: Norstedts Juridik Ämne: Utgivning, Trafik & Transport 2018-10-08

Nu finns en ny upplaga av Trafikförfattningar från Norstedts Juridik. Det är den fyrtiosjätte i ordningen med ovanligt många nyheter. Det säger Joakim Vanner som ansvarar för utgivningen av denna titel på förlaget.

-Det här är faktiskt en av mina favoritböcker som förläggare – upplagan går roligt nog upp för varje år! Det tyder på att läsarna gillar boken och har nytta av urvalet av lagar, förordningar och EU-förordningar. Dessutom finns viktiga myndighetsföreskrifter med, säger Joakim Vanner, förläggare på Norstedts Juridik och ansvarig för Trafikförfattningar som i dagarna kommit ut i ny upplaga.

Trafikens lagbok
Joakim berättar också att när det gäller urvalet i boken har förlaget stor hjälp av Erik Olsson som är jurist vid Transportstyrelsen. Erik har lång erfarenhet på området och är en garant för att boken innehåller det viktigaste utan att bli onödigt tjock.

-Trovärdigheten är naturligtvis extra viktig för en bok som skulle kunna kallas för trafikens lagbok, konstaterar Joakim.

I år har det skett ovanligt många ändringar och förläggaren menar att det är omöjligt att säga vad som är viktigast:


-Det beror förstås på vem läsaren är och vad hon eller han jobbar med. Om du tvingar mig att nämna några områden så säger jag: ändringar i trafikförordningen, vägmärkesförordningen, terrängkörningsförordningen och nyheter i förordningen om kör- och vilotider. Men reglerna ändras som sagt litet varstans i boken.

Ny upplaga också av Trafikkommentarer
Joakims egen favorit bland trafikförfattningarna är given:

-Personligen gillar jag vägmärkesförordningen bäst, med alla snygga trafikmärken, som påminner mig om Barnens trafikklubb på 1970-talet, konstaterar han med ett leende.

Till sist vill Joakim slå ett slag också för en annan ny titel på trafikområdet.

-För den som måste fördjupa sig ytterligare i trafikjuridiken kan jag rekommendera Trafikkommentarer. Också den kommer nu i ny upplaga och där ger erfarna trafikjurister sina kommentarer till ett 25-tal viktiga trafikförfattningar, avslutar han.

Läs mer om Trafikförfattningar 2018/19

Läs mer om Trafikkommentarer