Till övergripande innehåll för webbplatsen

Hallå där!

Av: Filippa Carle Ämne: I själva verket 2018-03-01

Vi ställde fem snabba frågor till Annette Embretsen som varit projektledare för Wolters Kluwers nylanserade författarrum.

Vad är författarrummet?

Ett digitalt arbetsverktyg där Wolters Kluwers författare och medarbetare, strukturerat och interaktivt, kan arbeta med sin produktion.

Varför har ni lanserat författarrummet?

Vi jobbar kontinuerligt med kvalitetssäkring av vår produktionsprocess och lanseringen av författarrummet är en del i den utvecklingen. Där samlar vi allt material som rör produktion av ett verk på ett och samma ställe. Det skapar en tydlighet gentemot alla berörda parter i produktionsprocessen och det underlättar inte minst en tydlig och snabb återkoppling under arbetets gång.

forfattare-1601-aembretsenVarför ska jag jobba i författarrummet?

Du vinner tid på att slippa söka allt som rör dig och din bokutgivning. Förlagsavtal, manus, korrektur, din författarpresentation med mera finns tillgängligt för alla berörda. På sikt finns tankar på att införliva även exempelvis försäljningsstatistik så att du själv ska kunna följa hur det går för boken.

Vem jobbar i författarrummet och hur får jag tillgång till det?

Det är än så länge en mindre skara författare som har tillgång till författarrummet. De författare som har nya produktioner har fått frågan ifall de är intresserade av att jobba i författarrummet. De som valt att göra det får en inbjudan och kan i princip börja jobba omedelbart efter inloggning. Tanken är att vi ska bjuda in författare successivt allt eftersom vi ger ut nya böcker.

Vad tycker författare som provat?

Vi har en författare som faktiskt hunnit köra igenom hela produktionsprocessen i författarrummet. Han tycker det har känts som ett enkelt och naturligt inslag i arbetet och är mycket nöjd med resultatet. Vi hoppas naturligtvis att fler ska haka på och att detta ska underlätta för våra författare både att hålla ordning men även att jobba i författarrummet.

Vill du veta mer?

Kontakta  Annette Embretsen för mer information.