Din kunskap är ovärdelig

Det är våra experters djupa ämneskunskap och erfarenhet som ligger till grund för kvalitén i den litteratur vi ger ut, vår omfattande juridiska kursverksamhet samt innehållet i vår informationstjänst JUNO.

Här finner du de verktyg och arbetsprocesser som är en del av samarbetet med oss. Du hittar också tips och manualer som hjälper och vägleder dig i ditt arbete som expert hos Norstedts Juridik.

Skapa en kurs

▪️ Underlag för kursbeskrivning
▪️ Genomförande
▪️ Utrustning och lokal
▪️ Tips och råd

Skapa ett textverk

▪️ Skrivprocessen
▪️ Skrivråd, mallar och manusfil
▪️ JUNO - introduktion och tillgång
▪️ Manusleverans
▪️ Produktionsprocessen
▪️ Publicering av verk
▪️ Uppdatera verk, ny upplaga

Marknadsföring och försäljning

▪️ Verk och kurser
▪️ Kurslitteratur
▪️ Events och bokreleaser
▪️ Presentation av expert

Ersättning

▪️ Royalty och arvode
▪️ Ersättningar för kurser
▪️ Överlåtelse av ekonomisk rätt
Skapa en kurs

Idé om en kurs

  • Har du skrivit en bok och ser möjligheter att tillämpa den som en kurs eller en utbildning?

  • Har du specialistkompetens inom ett ämne som är komplicerat eller ett område det saknas kunnande?

  • Hos oss på Norstedts Juridik finns möjlighet att vidga din portfolio inom vårt utbildningssegment.

Underlag för kursbeskrivning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Dui sapien eget mi proin sed. Urna neque viverra justo nec ultrices dui sapien eget. Dictum sit amet justo donec enim. Posuere lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit duis. Lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat semper viverra. Turpis egestas integer eget aliquet nibh praesent tristique.

Elit duis tristique sollicitudin nibh sit amet commodo. Nibh cras pulvinar mattis nunc sed blandit libero. Dolor sit amet consectetur adipiscing elit pellentesque habitant morbi tristique. Tellus at urna condimentum mattis pellentesque. Aliquet lectus proin nibh nisl condimentum id venenatis a. Justo eget magna fermentum iaculis eu non. Bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices gravida. Laoreet non curabitur gravida arcu ac.

Genomförande

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Auctor eu augue ut lectus arcu. Et pharetra pharetra massa massa ultricies mi quis hendrerit. Est placerat in egestas erat imperdiet sed euismod. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed. Id leo in vitae turpis massa sed elementum tempus egestas.

Utrustning och lokal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Auctor eu augue ut lectus arcu. Et pharetra pharetra massa massa ultricies mi quis hendrerit. Est placerat in egestas erat imperdiet sed euismod. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed. Id leo in vitae turpis massa sed elementum tempus egestas.

Tips och råd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Auctor eu augue ut lectus arcu. Et pharetra pharetra massa massa ultricies mi quis hendrerit. Est placerat in egestas erat imperdiet sed euismod. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed. Id leo in vitae turpis massa sed elementum tempus egestas.
Skapa ett textverk

Idé om ett verk

Allting börjar med en idé. Ibland har vi på förlaget en idé om ett nytt verk som vi ser en efterfrågan av. Men lika ofta kommer idén från en expert, som har uppmärksammat ett behov och avsaknad av ett verk på marknaden. Det kan till exempel vara en kursbok som experten själv behöver för sin egen undervisning eller en ny lagkommentar som skulle klargöra vissa svåra frågor.

Oavsett hur idén uppstår, så är vi på Norstedts Juridik mycket intresserade av att diskutera den med dig som expert inom området. Om du är intresserad av att diskutera en idé eller ett samarbete med oss, så är du alltid varmt välkommen att kontakta en förläggare hos oss.

Avtal

När vi har kommit överens om vilken typ av produkt som ska skapas, så skriver vi ett förlagsavtal. Detta förtydligar vårt samarbete och reglerar allt ifrån manusleveranser, ersättning och publiceringsform.

Har du frågor om ditt befintliga förlagsavtal, vänligen kontakta din förläggare.

Skrivprocessen

Innan det är dags att börja skriva, så är det viktigt att ha kännedom om hur texten bör utformas. Det kan omfatta till exempel hur man använder vår Word-mall, vårt publiceringsverktyg Karnov Bridge, generella skrivråd eller hur man hänvisar till andra rättskällor för att det ska skapas hyperlänkar i JUNO. Man kan tjäna mycket tid och energi genom att sätta sig in i detta innan man skapar sitt verk. Har du redaktionella frågor, vänligen kontakta din redaktör som gärna visar och informerar dig om hur du kan få effektivare skrivprocess. Om du ännu inte har fått någon redaktör, så kan du kontakta din förläggare.

Skrivråd, mallar och manusfil

Själva skrivandet är en process som kan ta lång tid, ibland flera år. Under denna tid kan det uppstå frågor som man som expert behöver hjälp med. Om det är frågor om verket som helhet, dess målgrupp, kommande marknadsföring eller avtalsfrågor, så får du gärna kontakta din förläggare. Om frågan avser redaktionella frågor, vänligen kontakta din redaktör.

Tillgång till JUNO

Som hjälp under skrivprocessen har du som författare möjlighet att få åtkomst till JUNO. I JUNO har du som författare kostnadsfri tillgång till bl.a. författningar, förarbeten, praxis och även litteratur utgiven av Norstedts Juridik.

Har du inte tillgång till JUNO, vänligen kontakta din förläggare.

Om du har tillgång till JUNO men har glömt dina inloggningsuppgifter, är du välkommen att kontakta vår support på telefon 08-598 191 60 eller via mejl.

Introduktion till JUNO

Om du inte är bekant med JUNO sedan tidigare, har du möjlighet att boka in en kostnadsfri användarutbildning.

Genom att tydliggöra nyttiga funktioner och effektiva tillvägagångssätt vill vi hjälpa dig att spara tid och leverera kvalitet i ditt arbete. Efter seminariet är målsättningen att du ska känna dig trygg i användningen av JUNO.

Manusleverans

I vår överenskommelse har vi ofta kommit överens om ett visst datum då manusleverans ska ske. Vi utgår från detta i vår planering och säkerställer därmed att det finns en redaktör som är redo att påbörja själva förlagsproduktionen vid detta datum. Även marknadsföringsplaneringen utgår från det överenskomna manusdatumet.

Men vi är medvetna om och har förståelse för att ibland så är det tyvärr inte möjligt att leverera manus på överenskommet datum. Om så är fallet, vänligen kontakta oss snarast möjligt, så att vi kan justera vår planering och säkerställa att vi har bästa möjliga förutsättningar för att ta hand om ditt verk när du väl inkommer med manus.

Produktionsprocess

När du inkommer med manus, så får du inom kort en bekräftelse på att vi har mottagit ditt fullständiga och färdiga manuskript. Detta är även startskottet på den produktionsprocess som har för avsikt att både behandla din text och även utforma verket så att det blir anpassat för läsarna på bästa sätt. Det kan avse både en sättning för bokformatet eller ett anpassat gränssnitt för publicering i JUNO.

Själva produktionen och dess upplägg är anpassad efter vilken produkttyp som är aktuell. Det är naturligtvis skillnad på att skapa en rättsfallssamling eller att skriva en lagkommentar eller monografi. Men oavsett produkttyp, så försöker vi skapa en tidsplan och utrymme för korrekturvändor mm som ska passa för både experten och förlaget. Om du har frågor om din produktionsplan, vänligen kontakta din redaktör.

Publicering av verk

Till slut så kommer dagen då du får skörda frukten av ditt hårda arbete och produkten är färdig för att släppas till marknaden. Du kommer naturligtvis få granska och godkänna din produkt innan detta sker, så att produkten och innehållet stämmer överens med dina önskemål och direktiv.

I detta skede får du även tillgång till ditt verk i de format som den publiceras. Om verket publiceras i både JUNO och tryckt format, ser vi till att du får tillgång till båda dessa publiceringsformerna.

Marknadsföring och försäljning

Marknadsföring av verk och kurs

Som utbildningsleverantör strävar vi hela tiden efter att hitta nya vägar för att nå ut med marknadsföringen av våra verk och utbildningar. Vi arbetar därför med ett stort antal olika initiativ och kanaler för att marknadsföringen ska få ett så brett genomslag som möjligt.

Via plattformen Bokinfo förser vi våra återförsäljare med aktuell och uppdaterad information om vår befintliga och kommande utgivning. Ditt verk kommer att säljas både via vår egen e-shop samt finnas tillgänglig hos våra samarbetspartners och återförsäljare.

Som expert hos Norstedts Juridik kan du känna dig trygg med att marknadsföring sker i de kanaler och mot de målgrupper som anses vara relevanta för din kurs eller verk.

Marknadsföring av kurslitteratur

Med en rad olika initiativ och kanaler ser vi till att informera och marknadsföra aktuell och kommande utgivning av kurslitteratur till landets universitet och högskolor.

Vi erbjuder bland annat:

  • Lärarexemplar för utvärdering

  • Rådgivning om kurslitteratur

  • Nyhetsbrev med information om ny utgivning och eventuella erbjudanden

Samtliga titlar finns tillgängliga både via vår e-shop samt hos våra samarbetspartners och återförsäljare.

Presentation av dig som expert

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Elementum curabitur vitae nunc sed velit dignissim sodales ut eu. Augue interdum velit euismod in pellentesque massa placerat. 

Ladda ner underlag

Events och bokreleaser

Som förlag är våra experter det viktigaste vi har. Det är ni som förser alla våra användare med den värdefulla information och kunskap de behöver, när de behöver den.

Vi håller under året flertalet events och bokreleaser för att uppmärksamma nya titlar, nya författare och föreläsare samt hedersbetygelser och tillställningar.

Ett av våra mest uppskattade tillställningar är den årliga Författar- och föreläsarfesten där vi bland annat lyfter författare och föreläsare som utmärkt sig under det gångna året.

 

Författar- och föreläsarfesten 2019

En oförglömlig tillställning på anrika Berns salonger vid Berzelii park i centrala Stockholm.

Nedan kan du läsa mer om tillställningen.

Ersättning

Royalty och arvode

Add a description here. Cras mattis iudicium purus sit amet fermentum.

Ersättning för kurs

Add a description here. Cras mattis iudicium purus sit amet fermentum.

Överlåtelse av ekonomisk rätt

Add a description here. Cras mattis iudicium purus sit amet fermentum.

Vill du veta mer?

Vad gör en expert?

Som expert hos Norstedts Juridik blir du en del av ett professionellt arbetslag med många års erfarenhet och kunskap.

Möjliga samarbetsformat

Det finns många olika format där du kan samarbeta med oss. Kanske är du redan en av oss men är nyfiken på mer?

Vår produktportfölj

Vi har ett stort utbud av tjänster, produkter och initiativ där din expertis är efterfrågad.