Hallå där Mickael Söderqvist som äntligen går i mål med lanseringen av JUNO!

Av: Ulf Widlund Ämne: I själva verket 2019-12-17

JUNO, den nya juridiska informationstjänsten, har lanserats och även författare/experter har tillgång till tjänsten. Produktägaren, Mickael Söderqvist, kan berätta om utvecklingsarbetet med JUNO och hur det fortskrider.

Hej Mickael! Hur känns det att lanseringen av JUNO nästan är klar?

- Det känns toppen! Vi är på upploppet av ett långt och hårt projekt.

Varför lanseras en ny tjänst som JUNO?

- I och med att Nordstedts Juridik köptes av Karnov group togs beslutet att migrera över till Karnovs IT-plattform. Det är en modernare plattform som ger oss större möjligheter att utveckla tjänsten i framtiden.Mickael_Söderqvist_portrattHar det varit mycket jobb som involverat många på Norstedts?

- Vi är många som har arbetat hårt och länge både i Sverige och Danmark för att färdigställa JUNO. Det har varit många sena nätter, men samtidigt roligt att samarbeta med våra danska kollegor.

Vad är de stora i skillnaderna i JUNO i förhållande till Zeteo och Karnov Pro?

- Ett ändrat gränssnitt är ju uppenbart för alla användare, men på baksidan så har vi bättre kontroll av allt material som finns. Det innebär att vi kan leverera relevantare svar till användaren i framtiden.

Hur kan en författare/expert hitta sina egna bidrag i JUNO?

- All litteratur är sökbar via titel och författare och vi kommer med start i början av 2020 att jobba med att ta fram särskilda expertsidor där allt material från varje författare/expert finns samlat på ett ställe.

Är utvecklingen av JUNO klar nu?

- Absolut inte, vi är bara i början av JUNO-resan. Både Zeteo och Karnov Juridik var väldigt mogna produkter som funnits länge på marknaden. Vi kommer att fortsätta att utveckla JUNO under lång tid framöver. Målsättningen är såklart att skapa något bättre än det som fanns förut.

Hur är läget inför det nya året som kommer?

Alla som är med och utvecklar JUNO tar nu en välförtjänt ledighet över jul och nyår. Sedan tar vi nya tag igen för att fortsätta med utvecklingsarbetet.

 

Har ni frågor om JUNO eller ert författarabonnemang, vänligen kontakta vår kundservice på support@nj.se eller 08-598 191 90.