Till övergripande innehåll för webbplatsen

EU-initiativ

Kontinuerligt uppdaterad kartläggning över kommande EU-rättslig lagstiftning med analyserande kommentarer om allt från lagförslagens syfte och innehåll till förväntade effekter för Sverige, författat av Olof Allgårdh, juridisk expert inom EU-rätt.

Fokusera på ditt rättsområde

EU-initiativ är uppdelad i ämnesområden vilket ger dig möjlighet att fokusera på ditt rättsområde tillsammans med kommentarerna som innehåller länkar till EU-rättsliga dokument och annat relevant material.


Publiceras i JUNO med kontinuerlig uppdatering

EU-initiativ publiceras i juridiska informationstjänsten JUNO och uppdateras fyra gånger per år, där författaren även uppdaterar status på tidigare lagförslag. Utöver uppdateringen innehåller EU-initiativ ett nyhetsbrev som skickas ut månadsvis med de senaste och mest intressanta nyheterna från EU. 

Olof Allgårdh

Om författaren:

Olof Allgårdh

Olof Allgårdh är jur. kand. och har varit minister vid dåvarande svenska EG-delegationen. Han har mer än 25 års erfarenhet av EU-rätt och har varit chef för UD:s integrationssekretariat samt chef för Svenskt Näringslivs kontor i Bryssel. Under flera år arbetade han även som lobbyist samt juridisk rådgivare till såväl svenska som amerikanska advokatbyråer i Bryssel. Som pensionär är han fortfarande engagerad i hur svenska intressen tar plats i ett europeiskt sammanhang.

Läs mer

Kontakta mig

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort för att berätta mer om JUNO och EU-initiativ samt  svara på eventuella frågor du har.

* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Läs mer i vår dataskyddspolicy.