Laddar...

Till övergripande innehåll för webbplatsen

JUNO för kommuner

JUNO erbjuder innehåll specifikt framtaget för dig som arbetar inom offentlig verksamhet. Med stöd av över 1000 juridiska experter, 2 miljoner domar och 600 litteraturtitlar hjälper tjänsten dig i ditt dagliga arbete. Njut av trygga beslut.

Boka demo av tjänsten

För dig som arbetar inom kommun, region och länsstyrelse

JUNO för kommuner är en tjänst som innehåller de gamla rättsdatabasernas ryggrad av lagkommentarer och omfattande praxis men också nya delar i form av expertanalyser, domsreferat och guider samt möjligheten att ställa frågor till experter. Över 2 miljoner domar från olika instanser ingår så väl som en stor mängd litteratur.

Det du behöver, oavsett roll

JUNO är uppdelad i områden som passar ditt arbete. Oavsett om du arbetar inom socialtjänsten, samhällsbyggnad eller skola & utbildning hittar du enkelt de lagar, praxis och förordningar som du behöver. JUNO för kommuner täcker även allt från överförmynderi, miljö, offentlig förvaltning, offentlig upphandling till arbetsrätt och arbetsmiljö.

Ställ dina frågor till våra experter

Fråga Experten är en av våra mest uppskattade funktioner i tjänsten där du kan ställa dina frågor till våra experter utan tillkommande kostnad. Du kan även se alla svar som givits till andra kommuner på deras frågor, komplett med hänvisningar till lagkommentarer och praxis.

Fantastisk service och mycket användarvänligt med många möjligheter som inte andra tjänster tillhandahåller. Vi är väldigt nöjda, främst med den fantastiska service som vi fått under resans gång. Där man tar till sig förslag till förändring m.m.

Andrea Wikhäll

Miljöjurist, Helsingborgs stad

Det är viktigt att beslut fattas på rätt grunder, därför använder jag JUNO. Tjänsten är lätt att använda och innehåller allt material jag kan tänkas behöva.

Linda Vonstad

Avdelningschef Stadsbyggnadskontoret, Stockholm stad

Mina sökningar börjar regelmässigt med JUNO då jag på detta sätt får en god överblick över lagstiftningen, förarbeten och praxis. Det är väsentligt att välmeriterade jurister grundligt har kommenterat lagtexten.

Dan Ageborn

Kommunjurist, Gävle kommun

JUNO är lätt att hitta i, bra länkat och har många rättskällor inkl litteratur och artiklar. Väldigt lättarbetat och komplett verktyg för att lösa spörsmål i en kommun.

Jenny Ljungvall Cardoso

Kommun- och upphandlingsjurist, Tierps kommun

JUNO ger dig

Fråga experten

Våra experter svarar på din fråga inom 7 arbetsdagar och alla frågor och svar publiceras i tjänsten, självklart anonymiserat. Du kan även läsa andra användares frågor och svar. 

Sökordsbevakning

Bevaka aktuella rättsfall, lagstiftningsprocessen och övriga nyheter inom rättsutvecklingen. Anpassningsbar efter dina juridiska intresseområden.

Lagkommentarer och domar

Tjänsten innehåller lagkommentarer till ett stort antal lagar på flera olika nivåer, domar från alla domstolar och myndighetsmaterial. En stor mängd juridisk litteratur ingår också.

En licens extra allt

Det här får du tillgång till redan från start:
  • Omfattande lagkommentarer för cirka 1000 lagar och handböcker
  • Expertanalyser och domsreferat
  • Omvärldsbevakning av bl. a pågående lagstiftningsarbete och tillsynsmyndigheter
  • Möjligheten att ställa frågor till våra 1000+ experter och se svar till andra kommuner
  • Bevakning av specifika sökord för att hålla dig uppdaterad
  • Direkt vy utifrån varje paragraf med allt du behöver veta
  • Integration av EU-rätt och myndighetsmaterial från över 30 myndigheter
  • Traditionella juridiska nyhetsbrev inom 40 rättsområden
  • Guider och möjlighet att anpassa JUNOO-upplevelsen utifrån ditt fokusområde
  • Skapa och dela mappar för effektivt samarbete med kollegor

Våra licenser

En licens inkluderar allt i tjänsten vilket innebär att inga kompletteringar behövs, alla
användare kan göra inställningar utifrån sin kunskapsnivå och sina fokusområden.
Välj bland de tre alternativen nedan:

Kommunlicens

Ger tillgång för alla anställda i samtliga förvaltningar inom en kommun.

Förvaltningslicens

Ger tillgång för alla anställda inom en förvaltning eller sektor.

Enstaka licenser

Kostnad per användare och år.

Alltid kostnadsfri utbildning och support

Vi lär dig allt om innehållet i våra tjänster och hur du använder smarta funktioner för att du ska bli effektiv i din research. Praktiska exempel från verkligheten varvas med konkreta övningar. Vi har utbildningar både för dig som är ny användare och för dig som använt oss tidigare. Vi kan utbilda både på distans och på plats hos er.

Boka en demo av tjänsten och prova fritt!

Vi visar dig hur tjänsten fungerar och därefter får du möjlighet att själv testa tjänsten. Test av tjänsten är tillgängligt för organisationer och företag. Testperioden löper automatiskt ut efter 14 dagar och förbinder inte till något köp.

Håll dig uppdaterad

Läs våra senaste nyheter