Till övergripande innehåll för webbplatsen
Tillbaka
Fördjupningskurs i arbetsrätt
03/05

Arbetsrätt 3 (2 dagar)

Arbetsrätt 3 är en fördjupningskurs på 2 dagar inom det arbetsrättsliga området. Kursen behandlar även ett urval av specifika arbetsrättsliga frågor såsom yttrandefrihet och integritet samt arbetsrätten vid sjukdom. Varmt välkommen!

Arbetsrätt och arbetsliv
Kurs
Arbetsrätt 3 (2 dagar)
Ämnesområde
Arbetsrätt och arbetsliv
Föreläsare
Birgitta Nyström, Annika Elmér, Erik Danhard, Henric Diefke
Kurstimmar
13.5h

Kursbeskrivning

Under kursen utvecklas många av de frågor som behandlas under Arbetsrätt 1 och 2. Deltagande förutsätter därför praktisk erfarenhet samt förkunskaper motsvarande Arbetsrätt 1 och 2.

Kursen behandlar bland annat:

  • Yttrandefrihet och integritet
  • Rättstvister
  • Anställningsbeslutets juridik
  • Arbetsrätten vid inhyrning
  • Sysselsättningsgrad och arbetstidens förläggning
  • Arbetsrätten vid sjukdom

Målgrupp

Kursen riktar sig till advokater och andra jurister, ombudsmän och andra fackliga funktionärer, personalchefer och personaladministratörer m.fl. Deltagarna förväntas ha mycket goda kunskaper inom arbetsrättens område.

Arbeträtt 2
För advokater, jurister, ombudsmän och andra fackliga företrädare, personalchefer och personalfunktionärer samt till andra som önskar förbättra eller uppdatera sina kunskaper i arbetsrätt. Kursen förutsätter att deltagarna har praktisk erfarenhet samt förkunskaper motsvarande Arbetsrätt 1.
Läs mer

Arbetsrätt 1
För alla som arbetar med arbetsrättsliga frågor och behöver ökad kunskap om arbetsrätt eller är i behov av en repetition av regelverken.
Läs mer

Föreläsare

Birgitta Nyström

Birgitta Nyström

Birgitta Nyström är professor i civilrätt vid Lunds universitet. Hennes främsta intresseområde är arbetsrätt i ett europeiskt perspektiv. Hon har innehaft Fortes specialprofessur i arbetsrätt och varit ledamot av Europarådets sociala kommitté. Hon har en omfattande arbetsrättslig forskningsproduktion som ofta har en förmögenhetsrättslig inriktning. Hon har även erfarenhet av arbetsrättslig utrednings- och lagstiftningsverksamhet.

Annika Elmér

Annika Elmér

Annika Elmér är advokat, specialiserad på arbetsrätt sedan mer än 20 år, och verksam vid Gro Advokatbyrå. Annika är regelbundet ombud i domstol och utsedd skiljeman, ger löpande rådgivning och leder/ingår i specifika arbetsrättsliga projekt och transaktioner (M&A). Annika är även en uppskattad föreläsare.

Erik Danhard

Erik Danhard

Erik Danhard är advokat och arbetsrättsexpert verksam vid Kanter Advokatbyrå. Han är sedan många år specialiserad på arbetsrätt och förekommer som ombud och skiljeman i många arbetsrättsliga mål. Han har även skrivit flertalet böcker och artiklar i ämnet.

Henric Diefke

Henric Diefke

Henric Diefke är advokat och partner på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, där han leder byråns specialistgrupp för Arbetsrätt och pensioner. Han har mer än 20 års erfarenhet av komplex arbetsrättslig rådgivning till svenska och utländska arbetsgivare inom i stort sett alla branscher. Henric är regelbundet anlitad som föreläsare inom arbetsrätt.

Omdömen

"Väldigt nöjd, ser stora möjligheter att använda informationen på en gång i arbetet."
Erika
Universitetsjurist
"Utmärkta föreläsare"
Michael
Biträdande förhandlingschef

Kursprogram

DAG 1
08:30 - 09:00

Registrering, kaffe och smörgås

09:00 - 10:30

Nyheter inom den europeiska arbetsrätten

Birgitta Nyström
10:30 - 10:45

Kaffepaus

10:45 - 12:00

Nyheter inom den europeiska arbetsrätten, forts.

Birgitta Nyström
12:00 - 13:00

Lunch

13:00 - 14:30

Yttrandefrihet och integritet

Henric Diefke
14:30 - 14:50

Kaffepaus

14:50 - 16:30

Rättstvister

Henric Diefke
DAG 2
08:00 - 08:30

Kaffe och smörgås

08:30 - 10:15

Anställningsbeslutets juridik

Erik Danhard
10:15 - 10:30

Kaffepaus

10:30 - 12:15

Arbetsrätten vid inhyrning

Erik Danhard
12:15 - 13:15

Lunch

13:15 - 14:50

Sysselsättningsgrad och arbetstidens förläggning

Erik Danhard
14:50 - 15:10

Kaffepaus

15:10 - 17:00

Arbetsrätten vid sjukdom

Annika Elmér
Skriv ut

Allmän information

Sista bokningsdag

Sista bokningsdag är alltid 10 dagar innan kurstillfället.

Anmälan

Anmälan är bindande för deltagarens företag när bokningen är accepterad och bekräftelse skickats på att deltagaren antagits på kursen.

Betalning

Fakturan sänds till den faktureringsmailadress som vi har på ditt kundkort alternativt via Svefaktura om en sådan koppling är gjord sedan tidigare. Om du deltar från ett bolag som inte tidigare angett en faktureringsmailadress eller bildat en koppling med oss sänds fakturan till dig som kursdeltagare, om inget annat anges av dig.

Allmänna villkor

Gå till allmänna villkor här

Kursavgift

Kursavgiften inkluderar dokumentation, kaffe och smörgås, lunch och fika.

Kurstimmar

Kursen följer Advokatsamfundets riktlinjer avseende professionell fortbildning av advokater och omfattar 13,5 kvalificerade kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning. Anmälan

Avbokningsregler

Norstedts Juridik har fri avbokning av kurser t.o.m. trettio (30) dagar före kursstart. Vid avbokning mellan trettio (30) och fjorton (14) dagar före kursstart, ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 50 % av kursavgiften. Vid avbokning mindre än fjorton (14) dagar före kursstart ska beställaren ersätta Norstedts Juridik med 100 % av kursavgiften.

Avbokning eller överlåtelse ska alltid ske skriftligt till utbildning@nj.se