Till övergripande innehåll för webbplatsen
Tillbaka
Fördjupningskurs i arbetsrätt
17/05 Stockholm

Arbetsrätt 3 (2 dagar)

Arbetsrätt 3 är en fördjupningskurs på 2 dagar inom det arbetsrättsliga området. Kursen behandlar även ett urval av specifika arbetsrättsliga frågor såsom yttrandefrihet och integritet samt arbetsrätten vid sjukdom. Varmt välkommen!
Arbetsrätt och arbetsliv
Kurs
Arbetsrätt 3, 2 dagar
Ämnesområde
Arbetsrätt och arbetsliv
Föreläsare
Birgitta Nyström, Annika Elmér, Anders Nordström, Erik Danhard
Kurstimmar
13,5 h

Kursbeskrivning

Under kursen utvecklas många av de frågor som behandlas under Arbetsrätt 1 och 2. Deltagande förutsätter därför praktisk erfarenhet samt förkunskaper motsvarande Arbetsrätt 1 och 2.

Kursen behandlar bland annat:

  • Yttrandefrihet och integritet
  • Rättstvister
  • Anställningsbeslutets juridik
  • Arbetsrätten vid inhyrning
  • Sysselsättningsgrad och arbetstidens förläggning
  • Arbetsrätten vid sjukdom

Målgrupp

Kursen riktar sig till advokater och andra jurister, ombudsmän och andra fackliga funktionärer, personalchefer och personaladministratörer m.fl. Deltagarna förväntas ha mycket goda kunskaper inom arbetsrättens område.

Arbeträtt 2
För advokater, jurister, ombudsmän och andra fackliga företrädare, personalchefer och personalfunktionärer samt till andra som önskar förbättra eller uppdatera sina kunskaper i arbetsrätt. Kursen förutsätter att deltagarna har praktisk erfarenhet samt förkunskaper motsvarande Arbetsrätt 1.
Läs mer

Arbetsrätt 1
För alla som arbetar med arbetsrättsliga frågor och behöver ökad kunskap om arbetsrätt eller är i behov av en repetition av regelverken.
Läs mer

Föreläsare

Birgitta Nyström

Birgitta Nyström

Birgitta Nyström är professor i civilrätt vid Lunds universitet. Hennes främsta intresseområde är arbetsrätt i ett europeiskt perspektiv. Hon har innehaft Fortes specialprofessur i arbetsrätt och varit ledamot av Europarådets sociala kommitté. Hon har en omfattande arbetsrättslig forskningsproduktion som ofta har en förmögenhetsrättslig inriktning. Hon har även erfarenhet av arbetsrättslig utrednings- och lagstiftningsverksamhet.

Annika Elmér

Annika Elmér

Annika Elmér är advokat och specialiserad inom arbetsrätt. Annika är en av grundarna till EmpLaw Advokater och hon företräder klienter över hela Sverige.

Annika företräder klienter inför domstol och skiljenämnd, ger löpande rådgivning och leder/ingår i specifika arbetsrättsliga projekt och transaktioner (M&A). Annika är även en uppskattad föreläsare.

Anders Nordström

Anders Nordström

Anders Nordström arbetar på Mannheimer Swartling Advokatbyrå där han är partner i verksamhetsgruppen Arbetsrätt och pensioner. Han är specialiserad på arbetsrättsliga frågor i ett brett perspektiv.

Med över 20 års erfarenhet av arbetsrättsliga frågor, inklusive tjänstgöring vid Arbetsdomstolen och arbete som expert inom en statlig kommitté som föreslog viktiga förändringar av den arbetsrättsliga lagstiftningen, är Anders allmänt betraktad som en av Sveriges ledande arbetsrättsadvokater.

Erik Danhard

Erik Danhard

Erik Danhard är advokat och arbetsrättsexpert verksam vid Kanter Advokatbyrå. Han är sedan många år specialiserad på arbetsrätt och förekommer som ombud och skiljeman i många arbetsrättsliga mål. Han har även skrivit flertalet böcker och artiklar i ämnet.

Omdömen

"Väldigt nöjd, ser stora möjligheter att använda informationen på en gång i arbetet."
Erika
Universitetsjurist
"Utmärkta föreläsare"
Michael
Biträdande förhandlingschef

Kursprogram

DAG 1
08:30 - 09:00
Registrering, kaffe och smörgås
09:00 - 10:30

Nyheter inom den europeiska arbetsrätten
Föreläsare: Birgitta Nyström

10:30 - 10:45
Kaffepaus
10:45 - 12:00
Nyheter inom den europeiska arbetsrätten, forts.
Föreläsare: Birgitta Nyström
12:00 - 13:00
Lunch
13:00 - 14:30
Yttrandefrihet och integritet
Föreläsare: Anders Nordström
14:30 - 14:50
Kaffepaus
14:50 - 16:30
Rättstvister
Föreläsare: Anders Nordström
DAG 2
08:00 - 08:30
Kaffe och smörgås
08:30 - 10:15
Anställningsbeslutets juridik
Föreläsare: Erik Danhard
10:15 - 10:30
Kaffepaus
10:30 - 12:15
Arbetsrätten vid inhyrning
Föreläsare: Erik Danhard
12:15 - 13:15
Lunch
13:15 - 15:00
Sysselsättningsgrad och arbetstidens förläggning
Föreläsare: Erik Danhard
15:00 - 17:00
Arbetsrätten vid sjukdom
Föreläsare: Annika Elmér
Skriv ut

Allmän information

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag är 14 dagar innan kurstillfället.

Anmälan

Anmälan är bindande för deltagarens företag när bokningen är accepterad och bekräftelse skickats på att deltagaren antagits på kursen.

Betalning

Fakturan sänds till den faktureringsmailadress som vi har på ditt kundkort alternativt via Svefaktura om en sådan koppling är gjord sedan tidigare. Om du deltar från ett bolag som inte tidigare angett en faktureringsmailadress eller bildat en koppling med oss sänds fakturan till dig som kursdeltagare, om inget annat anges av dig.

Kursavgift

Kursavgiften inkluderar dokumentation, kaffe och smörgås, lunch och fika.

Kurstimmar

Kursen följer Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 13,5 kvalificerade kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning. Anmälan

Tillfälliga avbokningsregler

Just nu erbjuder vi kostnadsfria avbokningar t.o.m. 10 dagar innan kurstillfället. Du kan därför känna dig trygg med att säkra din kursplats redan idag och senare kunna av- eller omboka om situationen skulle kräva det. Möjlighet finns att överlåta sin kursplats till annan deltagare och ska då meddelas senast dagen innan kursen. Vid avbokning inom 10 dagar till kursstart är beställaren istället skyldig att stå för 100 % av kursavgiften.

Avbokning eller överlåtelse görs till utbildning@nj.se