Laddar...

Till övergripande innehåll för webbplatsen

Gode mannens ABC - grundutbildning för gode män och förvaltare

E-kurs med Jan Wallgren

Jan Wallgren om kursen

Behovet av välutbildade gode män växer ständigt på grund av landets åldrande befolkning. Gode mannens uppdrag är både komplicerat och ansvarskrävande. För att inte den gode mannen ska gå fel i sitt uppdrag krävs först en stabil grund att stå på i form av kunskaper om regelverket och de krav som ställs. Syftet med kursen är att ge sådana grundkunskaper.

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till gode män och förvaltare, men även till överförmyndare. Personal inom socialtjänsten och banker som har med ställföreträdare att göra i sin yrkesutövning har också nytta av kursen, liksom jurister som vill skaffa sig grundkunskaper på området.

Jan Wallgren

Jur. kand. Jan Wallgren är specialist på juridiken kring ställföreträdarskap och tillsyn av ställföreträdare. Wallgren avlade sin jur. kand. 1990 i Uppsala. Han har därefter arbetat på länsrätt, kammarrätt och i olika kommuner. Wallgren är en flitigt anlitad föreläsare och utbildar i första hand gode män, förvaltare och överförmyndare. Han är författare till boken Gode mannens ABC samt medförfattare till Överförmyndarpraktikan och God man, förvaltare och förmyndare – Domstolarnas handläggning. Han ansvarar även för Karnov-kommentaren angående anhörigbehörighet och framtidsfullmakter. 2017 utsågs han till årets utbildare av Norstedts Juridik.

Handbok för gode män och förvaltare

Vad innebär det att vara god man eller förvaltare? Få lekmannauppdrag är omgärdade av ett så snårigt regelverk. Vilka förutsättningar gäller? Vad ingår i uppdraget och hur gör man vid uppdragets början? Hur blir man god man? Hur får man god man? När behövs huvudmannens samtycke? Hur fungerar det med arvode och vilken är överförmyndarens roll?

Dessa och många andra frågor besvaras i Gode mannens ABC, den heltäckande handboken för gode män och förvaltare, som fungerar som en bro mellan juridiken och praktiken. Här förklaras regelverket och dess praktiska konsekvenser på ett tydligt sätt, så det blir rätt hela vägen.

Kontakta mig

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort för att berätta mer om juridisk e-utbildning och svara på de eventuella frågor du har.

* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Håll dig uppdaterad

Läs våra senaste nyheter