Det europeiska arvsintyget – innebörd och praktisk tillämpning – e-kurs med Erica Striby och Ulrika L. Hedström

 

 

Kursen behandlar det europeiska arvsintygets innebörd och syfte. Kursen behandlar även ett praktiskt tillvägagångssätt vid ansökan om utfående av ett europeiskt arvsintyg och Skatteverkets prövning av ansökan.

I samband med att EU:s arvsförordning (förordning (EU) nr 650/2012 av den 4 juli 2012 om behörighet, tillämplig lag, erkännande och verkställighet av officiella handlingar i samband med arv och om inrättandet av ett europeiskt arvsintyg) trädde i kraft den 17 augusti 2015 inrättades ett europeiskt arvsintyg för användande i andra EU-medlemsstater.


Kursen riktar sig till de som arbetar med internationell arvsrätt; advokater och andra jurister på advokatbyråer, jurister på juristbyråer, jurister på begravningsbyråer, handläggare på myndigheter m.m. Kursen är primärt tänkt som en fördjupningskurs för personer med förkunskap om EU:s arvsförordning.

Erica Striby och Ulrika L. Hedström är båda advokater och delägare på Bergquist & Partners Advokatbyrå. Advokatbyrån är specialiserad inom svensk och internationell arvs- och bodelningsrätt. Erica Striby och Ulrika L. Hedström har mångårig erfarenhet av internationella arvsrättsliga frågor.

Allmänt om kursen:

60 minuter
Inspelad april 2017
Kursledare Erica Striby och Ulrika L. Hedström

Kursinnehåll:

  • Inledning
  • Det europeiska arvsintyget
  • Praktisk genomgång av ansökan
  • Praktisk genomgång av utfärdat arvsintyg
Om kursledare

Om kursledare

Kontakta mig

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort för att berätta mer om juridisk e-utbildning och svara på de eventuella frågor du har.

* Obligatoriska fält
Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Läs mer i vår dataskyddspolicy.